Galerija

Link Up! Serbia II projekat podržaće grantovima 6 regionalnih razvojnih agencija u kreiranju i implementaciji tehničke podrške ka gradovima i opštinama u Srbiji od avgusta do decembra 2020. godine. Šest RRA će pružiti tehničku podršku gradovima i opštinama u načinima kako da organizuju svoj rad sa dijasporom i kako da kreiraju i promovišu lokalne i regionalne investicione prilike.

Link Up! Serbia II projekat uspostavlja Poslovni hab dijaspore, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Razvojnom agencijom Srbije i regionalnim razvojnim agencijama. Poslovni hab dijaspore je jedinica osnovana u kancelarijama ICMPD-a u Beogradu i Beču, a koja ima isključivu namenu da pomaže domaćim malim i srednjim preduzećima i lokalnim samoupravama da pronađu partnere i investitore iz dijaspore, kao i da pomaže dijaspori da pronađe najadekvatnije partnere i podršku u gradovima i opštinama i malim i srednjim preduzećima u Srbiji.

Link Up! Serbia II predstavlja drugu fazu projekta, pokrenutu na bazi istraživanja i saradnje sa srpskom dijasporom u Austriji, kao i predloga regionalnih razvojnih agencija u Srbiji. Projekat je finansiran od strane Austrijske razvojne saradnje sa budžetom od 1,669,454 evra. Istraživanja u prvoj fazi su pokazala da i pored dugo postojećih i intenzivnih kontakata dijaspore sa Srbijom i krajevima iz kojih potiče, postoji i dalje i sve snažnija zainteresovanost dijaspore da ulaže u Srbiji, kao i da podrži domaća mala i srednja preduzeća u internacionalizaciji.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this