Mentorstvo malih i srednjih preduzeća

Projekat Link Up! Serbia II predviđa razvoj šeme mentorskih programa ka malim i srednjim preduzećima u Srbiji. Šema predviđa 5 mentorskih programa od kojih svaki koristiti znanje i veštine preduzetničke dijaspore, ICMPD eksperata, uspešnih menadžera sa DACH tržišta i domaćih partnera (RRA, klastera). Mentorski programi će osnažiti mala i srednja preduzeća u usklađivanju svojih poslovanih potreba DACH tržištima i potencijalnim partnerima u dijaspori ili kroz dijasporu.

Ciljevi mentorskih programa su povećanje konkurentnosti i kapaciteta malih i srednjih preduzeća (MSP) iz Srbije, kao i bolji pristup tržištima Austrije, Nemačke i Švajcarske (DACH zemlje).

Mentorske programe realizovaće pripadnici preduzetničke dijaspore, vlasnici i menadžeri austrijskih kompanija u Srbiji, regionalne razvojne agencije (RRA), menadžeri klastera i eksperti Međunarodnog centra za razvoj migracionih politika (ICMPD). Jedan od rezultata projekata predstavljaće predlog politike Vladi Republike Srbije o mentorstvu dijaspore koji će biti razvijen od strane eksperata ICMPD, RRA i dijaspore.

d1

Program 1

Unapređenje poslovnih veština i kapaciteta malih i srednjih preduzeća
d1

Program 2

Razvoj investicionih i poslovnih predloga za privlačenje direktnih investicija iz dijaspore
d1

Program 3

Savetovanje preduzetnika iz dijaspore u Austriji u ranoj fazi poslovanja u Srbiji
d1

Program 4

Unapređenje veština i znanja o tržišnim standardima, sajmovima i izvozu na DACH tržišta
d1

Program 5

Poboljšanje finansijskih modela poslovanja, mogućnosti finansiranja i kreiranja poslovnih modela
d1

„Paket pobednika"

Podrška 10 najuspešnije mentorisanim malim i srednjim preduzećima
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this