Link Up! Serbia II projekat organizovao konferenciju “Digitalizacija saradnje i kreiranje politika za poslovnu dijasporu”

21.10.2021

All Day

Link Up! Serbia II projekat je 21.10.2021. godine organizovao konferenciju “Digitalizacija saradnje i kreiranje politika za poslovnu dijasporu”.

Cilj konferencije bio je upoznavanje sa sledećim koracima oko digitalizacije saradnje sa poslovnom dijasporom preko onlajn platforme “Poslovni atlas Srbije i dijaspore” i predstavljanje „pretraživača” investicionih prilika i partnera “Poslovnog atlasa”. Pored „pretraživača”, bili su predstavljeni onlajn profili lokalnih samouprava i regiona za ulaganje dijaspore, investicione prilike razvijene u okviru projekta, kao i predlozi mera i politika ka poslovnoj dijaspori.

Učesnici konferencije i glavni govornici bili su predstavnici Ministarstva privrede, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova, Privredne komore Srbije uključujući regionalne privredne komore, Razvojne Agencije Srbije, regionalnih razvojnih agencija, kao i gradonačelnici i predsednici opština i mediji iz Srbije i dijaspore.

Snimak prvog dela događaja možete videti ovde:

Drugio deo konferencije možete ispratiti na linku ispod:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this