Projekat Link Up! Serbia II na Danima dijaspore u opštini Lopare

U opštini Lopare (Republika Srpska, BiH) održana je trodnevna manifestacija dana dijaspore pod sloganom „Dolaze naši“, od 23.07. do 25.07.2021. godine.
Do 2021. godine, 12 investitora iz dijaspore je uložilo u opštinu Lopare. Deseta godina održavanja manifestacija okupila je privrednike koji su uložili u opštinu Lopare, predstavnike institucija i susednih opština, kao i goste zainteresovane da slede dobru praksu sunarodnika. Gospodin Rado Savić, načelnik, Opština Lopare i gospodin Savo Mitrović, predsednik Udruženja „Majevičana“, zahvalili su se svim učesnicima i ukazali na značaj uspešne saradnje lokalnih samouprava i udruženja dijaspore koje je učinilo značajno ulaganje u rodni kraj.
U okviru manifestacija održan je poslovni forum pod pokroviteljstvom USAID projekta „Diaspora Invest“ i na temi
„Zašto je opština Lopare najuspešnija u saradnji sa dijasporom u Republici Srpskoj i BiH?“. U diskusiji panela učestvovali su: Stojan Stevanović, „Kristal inžinjering“; „Hala Helvetia“; Vlado Antić, „Oktopus bazeni“ Lopare; Dragan Jović, „Fruktum“; Radislav Đokić, „Đokić Metal“; Miloš Bošković, „Agrovisočnik“ i Goran Novaković, „Pametni sistem“.
Nakon uspešnog panela, gospodin Alijagić, direktor „Biznis centra dijaspore“ u BiH i predstavnik USAID-ovog projekta „Diaspora Invest“ održao je prezentaciju programa podrške investitorima iz dijaspore. Predstavnici ICMPD projekta Link Up! Serbia II, gospodin Damir Pejić, menadžer Poslovnog haba za dijasporu u Srbiji, predstavio je rad Poslovnog haba za dijasporu, dok je gospodin Miša Ćirić naglasio značaj promocije ulaganja u rodni kraj i kroz organizaciju samita u Švajcarskoj u oktobru 2021. godine.
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this