Investirajte u Nišavski, Pirotski i Toplički okrug!

Područje Nišavskog, Pirotskog i Topličkog regiona nudi izuzetne mogućnosti za investitore. Ovo je jedna od najatraktivnijih lokacija sa najviše potencijala za industrijski i logistički razvoj u Srbiji. Region se nalazi na raskrsnici najvažnijih balkanskih i evropskih saobraćajnih pravaca i ima odličnu dostupnost (koridor X, E-75, E-80 i železnička infrastruktura). Poseban značaj za region ima i međunarodni aerodrom ’Konstantin Veliki’ koji se nalazi u Nišu. U videu koji je izradila Regionalna razvojna agencija Jug iz Niša (RRA Jug), možete videti pregled investicionih mogućnosti za investitore iz dijaspore u Nišavskom, Pirotskom i Topličkom okrugu.

Prema stepenu razvijenosti, na teritoriji koju pokriva RRA Jug, osim gradova Niša i Pirota, ostale lokalne samouprave spadaju u četvrtu i petu grupu razvijenosti što povećava nivo podsticaja za realizaciju investicionih prојekata u ovim lokalnim samoupravama. Treba napomenuti još i povoljne lokalne podsticaje i konkurentne operativne troškove – umerene poreske stope, niže cene zarada, troškova radne snage i komunalnih taksi, kao i aktivne lokalne samouprave na usluzi investitorima. U evropskom i svetskom vrhu po poslovanju je i Slobodna zona Pirot koja se širi na još dve opštine u Pirotskom okrugu – Dimitrovgrad i Babušnicu.

Univerzitet u Nišu sa 13 fakulteta predstavlja jaku intelektualnu osnovu za razvoj, a u poslednjoj deceniji IT sektor je prepoznat kao oblast sa najvećim potencijalom za razvoj MMSP. Preko hiljadu preduzeća i preduzetnika u IT sektoru čine Niš “silikonskom dolinom” ovog dela Srbije i centrom „outsourcing“ usluga.

Region predstavalja značajnu sirovinsku bazu poljoprivrednih proizvoda, pre svega voća, a Toplički okrug je nadaleko poznat po proizvodnji šljiva, višanja, bobičastog i jagodičastog voća, itd. Obronci Stare i Suve Planine, Jastrebca, Kopaonika i Radana pogoduju razvoju organskog stočarstva i ratarstva, lekovitom bilju i šumskim plodovima i predstavljaju odličan potencijal za razvoj ruralnog turizma.

Povežimo se. Investirajte u Srbiju, investirajte u Nišavski, Pirotski i Toplički okrug!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this