Faza „pokretanja“ projekta

Novembar 2019 – Početak projekta Link Up! Serbia II.

ICMPD direktor Dijaloga o migracijama i saradnji Martajn Pluim i Regionalni koordinator za Tursku i Zapadni Balkan Tamer Kilić održali su sastanak sa ministrom za evropske integracije u Vladi Republike Srbije, Jadrankom Joksimović, direktorom sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije (PKS), Mihailom Vesovićem, i rukovodiocem Centra za podršku investicijama i javno-privatnog partnerstava Privredne komore Srbije (PKS), Đorđem Andrićem, na temu partnerstva na  Link Up! Serbia II projektu, pokretanja i koordinacije u implementaciji projekta, te saradnje sa srpskom dijasporom.

Decembar 2019 – Link Up! Serbia II projekat predstavljen je putem prezentacije na godišnjoj sednici Poslovnog saveta za dijasporu PKS. Predstavljene su projektne  aktivnosti uz upućen poziv za saradnju uspešnim poslovnim ljudima u dijaspori tri  ciljane države – Austrije, Nemačke i Švajcarske (DACH zemlje).

Januar 2020 – Kreiran je „Plan implementacije projekta“ za 2020/2021. godinu i uspostavljen je Upravni odbor projekta. Kreiran je „Plan saradnje sa ekspertima dijaspore“  u 2020/2021. godini, a koji će podstaći saradnju malih i srednjih preduzeća i lokalnih samouprava u Srbiji sa srpskom dijasporom u DACH zemljama. Kreiran je i „Akcioni plan saradnje sa dijaspora organizacijama i različitim ciljnim grupama u dijaspori“.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this