Održani Poslovni dani dijaspore opštine Kladovo i Negotin u Ambasadi Republike Srbije u Beču

Poslovni dani dijaspore opština Negotin i Kladovo koji su održani u Ambasadi Republike Srbije u Austriji bili su prilika za uspostavljanje konkretne saradnje sa našom dijasporom u Austriji. Domaćini ova dva događaja su bili Njegova ekselencija ambasador gospodin Nebojša Rodić, predstavnici opštine Negotin: gospodin Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine i  gospođa Slađana Stojanović, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, privredu i ekonomski razvoj, kao i članovi uprave opštine Kladovo gospodin Bojan Božanović, zamenik predsednika i gospodin Slavoljub Maletić, pomoćnik predsednika opštine Kladovo. Pokrovitelj događaja je bio projekat Link Up! Serbia II koji implementira ICMPD.

Ovom događaju su prisustvovali i predstavnici Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Privredne komore Srbije, predstavnici ICMPD-a, Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS), kao i pripadnici naše dijaspore koji žive i rade u Beču, zainteresovani da investiraju u rodni kraj. Među gostima su se našli i gospodin Jovica Stanojević iz Evropskog udruženja prijatelja Urovice, gospodin Saša Božinović potpredsednik Srpskog kulturnog centra „Stevan Mokranjac” u Beču i Aleksandar Saša Stanković, predsednik KSD Bambi iz Beča.

Predstavnici lokalnih samouprava Negotina i Kladova predstavili su investicione potencijale svojih opština i saslušali naše ljude na privremenom radu u inostranstvu. Tokom događaja, razgovarano je sa investitorima iz dijaspore o njihovim poslovnim inicijativama ka rodnom kraju, izazovima u ulaganjima i mogućnostima da se oni prevaziđu u saradnji sa opštinama, ali i potencijalima za šire investiranje dijaspore u rodne krajeve. Cilj je da se tokom narednih sastanaka osigura i podrži 10 investicija dijaspore ka rodnim krajevima u Srbiji.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this